Een turnaround die uiteindelijk anders verliep dan oorspronkelijk gepland in verband met het coronavirus, de HV7 op Shell Pernis. Onze opdrachtgever had besloten deze turnaround te vervroegen om grote groepen te minimaliseren en te kunnen voldoen aan de richtlijnen vanuit de Nederlandse overheid.

Een turnaround tijdens de coronacrisis
In april 2020 startte MOB met haar werkzaamheden op Shell Pernis. MOB was tijdens de HV7 verantwoordelijk voor de juiste oplevering van de werkzaamheden binnen budget en de gestelde deadline, maar ook voor de coördinatie van alle las- en pijpfitwerkzaamheden van diverse aannemers. Er is 1.200 uur aan bundelwerkzaamheden en 4.000 uur aan sleutelwerkzaamheden uitgevoerd, maar heeft meeste werk betrof werkzaamheden aan de leidingen. De piping werkzaamheden betrof ook 4.000 uur, maar moest binnen 18 dagen gerealiseerd worden. Dit was een grote uitdaging. Daarnaast werd er ook gewerkt aan 350 stoppunten, gebruik gemaakt van diverse soorten lasmateriaal en zijn er diverse gloeiwerkzaamheden gerealiseerd. 
Eén van de bijzonderheden was de topsectie van Kolom C704. Deze is zijn geheel verwijderd, waarna het onderdeel geplaatst en gelast werd. Andere bijzonderheden waren het verwijderen en plaatsen van ducting op het fornuis en een nieuwe convectiebank. In totaal zijn er 14.000 manuren besteed. 

Het vervroegen van deze turnaround bracht een aantal uitdagingen met zich mee. Samen met Shell Pernis en de andere aannemers waren er gezamenlijke maatregelen getroffen, zodat de werkzaamheden veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM konden worden uitgevoerd. Met een positieve instelling en een goede samenwerking is deze turnaround tijdens de eerste piek van de coronacrisis succesvol afgerond binnen de gestelde deadline van 5 weken.