In oktober 2019 ging MOB van start met de MSPO II, een turnaround op Shell Moerdijk. Dit betrof een turnaround waar MOB als eerste contractor nog voor de deadline de site konden verlaten na het afronden van onze werkzaamheden. 

Een zeer goede prestatie, ook op het gebied van veiligheid
MOB was tijdens deze turnaround verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse mechanical en piping werkzaamheden en de juiste kwalitatieve oplevering van deze werkzaamheden binnen de gestelde deadline. Er zijn las- en sleutelwerkzaamheden uitgevoerd, warmtewisselaars en vlinderkleppen vervangen en pluggen van airfinbanken ge(de)monteerd. Ook is een bodemplaat van een fornuisbrander verwijderd, vervangen en opnieuw gelast. Onze collega’s hebben gedurende 4 weken dag en nacht doorgewerkt aan deze turnaround. In totaal zijn er 28.000 manuren besteed en hebben we onze activiteiten voor de gestelde deadline afgerond. 

Daarnaast waren de prestaties op het gebied van veiligheid zo goed, dat meerdere collega’s waren genomineerd voor het thema ‘veiligheid loont’ door zowel MOB, andere contractors en onze opdrachtgever. Dit was een project waar onze organisatie het verschil heeft gemaakt.